Clevo P170EM - SATA slot not working

Discussion in 'Hardware Components and Aftermarket Upgrades' started by jorgehumberto, Nov 24, 2017.

  1. jorgehumberto

    jorgehumberto Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    19
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    6
    Hey guys,

    Got a problem with the offboard of the SATA slots on my Clevo P170EM (the one on the connector board with ref number 6-71-P17SJ-D01B). The DVD-slot works fine, but the HD slot does not detect any drive. I attempted re-seating it, visually inspecting all connector, all looks good visually. Drive is working fine (tested it on another port).

    Now, I had to get new BIOS chips on the mobo due to a bad flash and the mobo was flashed with the BIOS for a P50EM. Although the mobo is the same for both models, are the connector boards the same? Could the problem be a result of having the wrong BIOS? any ideas?

    I wanted to confirm that this could be a possibility before attempting to flash the chips with the correct BIOS, don't want to risk bricking it...

    Thanks!
    Jorge
     
  2. jorgehumberto

    jorgehumberto Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    19
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    6
    Hi all,

    Found the solution, maybe it will help someone else.

    As I suspected, the issue was that although the motherboards are the same for both the P150EM and P170EM, the SATA connector board is not and thus the BIOSses differ. A simple flash with the latest P170EM BIOS solved the problem and all SATA slots are working.

    Cheers
    Jorge
     
Loading...

Share This Page