CLEVO Drivers Update Utility by OBSIDIAN-PC

Discussion in 'Sager and Clevo' started by Spartan, Feb 13, 2017.

  1. John@OBSIDIAN-PC

    John@OBSIDIAN-PC Company Representative

    Reputations:
    732
    Messages:
    2,254
    Likes Received:
    2,814
    Trophy Points:
    181
    I would say your CPU can't handle -125mv... Weird but not that surprising.
    Change that to -110mv

    Sent from my MI Note 2 using Tapatalk
     
  2. NierALaptop

    NierALaptop Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    25
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    6
    I changed it I will test and see what happens
     
  3. vIkInG_w0w

    vIkInG_w0w Notebook Consultant

    Reputations:
    18
    Messages:
    115
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    41
    UV is not the issue, I played BF5 Open Beta without a hitch with -0.125V. This started after the recent updates to Fan Control. If anyone could send me FC1.0 zip, I can try and test it out whether it crashes there or not.
     
  4. John@OBSIDIAN-PC

    John@OBSIDIAN-PC Company Representative

    Reputations:
    732
    Messages:
    2,254
    Likes Received:
    2,814
    Trophy Points:
    181
    You can test it by stopping the service.
    CTR+Alt+Del open task manager go to the services tab and stop the "ClevoService".
    It will put fans to auto and stop any FC activity.

    Sent from my MI Note 2 using Tapatalk
     
    vIkInG_w0w likes this.
  5. djsubtronic

    djsubtronic Notebook Evangelist

    Reputations:
    83
    Messages:
    341
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    41
    Hi John, on the latest Fan Control on manual mode the GPU fan randomly spikes up to 100% for periods of time even though the GPU is disabled.
     
  6. vIkInG_w0w

    vIkInG_w0w Notebook Consultant

    Reputations:
    18
    Messages:
    115
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    41
    Been playing BFV four hours straight after stopping ClevoService. No hard shutdowns.
    So yeah, somethings up with it on the PA71ES-G. Hope you find and fix the bug :)
     
  7. John@OBSIDIAN-PC

    John@OBSIDIAN-PC Company Representative

    Reputations:
    732
    Messages:
    2,254
    Likes Received:
    2,814
    Trophy Points:
    181
    And you are absolutely sure there's no CCC installed or HWInfo sensors reading right?
    If so you can try it again but this time increase the refresh value, 350ms±

    I have two units running at max power since this morning, GPU blasting and CPU at around 40-60 %
    Even with Fan Update interval of 80ms i cant crash it.

    I have no CCC installed, and in Control Station i selected "Remove and prevent Hotkey Filters" from the Windows Tuning tab, and then rebooted. That´s a known driver knows to crash the system.

    Both PA71ES and N800 series been solid. P775 is the unit i tested the most so no point in testing it more.
     
    Last edited: Nov 21, 2018
  8. djsubtronic

    djsubtronic Notebook Evangelist

    Reputations:
    83
    Messages:
    341
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    41
    Can replicate: put fan speed to max, put it back to manual, "Fan 2/3" stays on 100%. Screenshot:

    upload_2018-11-21_15-34-49.png
     
  9. philstopford

    philstopford Notebook Consultant

    Reputations:
    12
    Messages:
    138
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    41
    It looks like there is an occasional hiccup in the packaging that breaks the UI for some of the tools. For a while, I've been missing the previews in the LED tool. I shut down the various tools and moved the contents of LapTopTools into an 'OLD' folder. Deploying the full package, the issues were resolved.
     
  10. edit

    edit Notebook Consultant

    Reputations:
    51
    Messages:
    182
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    56
    @John@OBSIDIAN-PC , I apologize for asking this again but please allow us to disable (turn off) the Lid LEDS on P870DM/TM.
    I know that you are busy with the FAN controlling app but it's been a few months, I completely gave up on CC on both of my laptops... and I really need that feature.
    I am using black duct tape at work to mask the lid leds, It's ugly, embarrassing .... because I am tired of people asking me why I have those lights on my computer, what computer it is... or just look at me funny...
     
    Last edited: Nov 21, 2018
    HawkInOz likes this.
Loading...

Share This Page