Chicony USB 2.0 Webcamera Troubleshooting

Discussion in 'Toshiba' started by mjrp85, Dec 26, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mjrp85

    mjrp85 Newbie

    Reputations:
    0
    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hi, I am having some trouble with muy built-in camera. I am using a Toshiba Satellite M305D-S4830. The camera seems to be working perfectly on aplications such as the Webcam aplication, MSN Messenger or Skype but when I attempt on using my camera on other applicationes I just see a black window.

    Specifically my actual problem is when I run an application in Microsoft Visual Studio, I am actullay writting a program which envolves my webcamera, when I run the program the webcamera starts (The blue LED turns on) but I still get no image just a black window.

    I appreciate any help, Thank you.
     
  2. Insipid

    Insipid Newbie

    Reputations:
    0
    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    My experience with my chicony webcam (on my X200) has been extremely limited. However, my issues with a black window occurring during Skype calls were eventually fixed when I fiddled with the settings for the webcam (from the chicony application) and selected the nightvision/back lighting (?? - it was something like this, my memory fails me ATM) option. When I restarted Skype, this had an immediate effect and improvement - my black window was gone and replaced with an image!! Prior to this change, the usual video image (from the chicony application) would work fine, it was just skype (and despite me fiddling with the skype video settings) that seemed to have issues. Note that this was not in a dark room - all lights on, curtains open etc. I've since found that this setting seems to reset itself - I make it a habit to check its on before a Skype session now.
     
  3. Mr._Kubelwagen

    Mr._Kubelwagen More machine now than man

    Reputations:
    398
    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    744
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    Hi, I've got a chicony webcam in my G1s and it does the same thing. It's 'on', and the picture is extremely dark - although it IS on, and transmitting. Insipid, I was wondering what application you used to fiddle with the settings?
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page