Battle Realms lag problems on Windows 7 64-bit Home Premium

Discussion in 'Gaming (Software and Graphics Cards)' started by viruz777, Apr 30, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. viruz777

    viruz777 Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    Thread says it all.

    Ubisoft's classic is really awesome and I felt like I wanted to try it again... except I was ahead in the OS.

    Basically when I select units to run or when a fight ensues, the frame rate drops like anything and basically a massive lag happens. Also buildings and unit textures stretch during the lag period as well.

    I googled as best as I could but apparently every Win-7 user is experiencing the same thing. Most people would cite a solution having an extra Win XP boot for the game to work which is not worth it I feel. I tried it on compatibility SP3 mode and tried the NVIDIA graphics settinsg to not scale to fit my native 1900x1200 reso on my Alienware m17x (The in-game options support 1024x768 max and tweaking up to 1600x1200 through .ini files)

    Are there any solutions within the Windows 7 premise?
     
  2. viruz777

    viruz777 Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    Any solutions out there?

    The alternative I found was to have dual boot with windows xp but that will be last resort.

    I really like this game so I'd appreciate any help on fixing this for Windows 7
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page