AW18 1070

Discussion in 'Alienware 18 and M18x' started by Rymesis, Jan 13, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rymesis

    Rymesis Notebook Consultant

    Reputations:
    5
    Messages:
    108
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    31
    driver by itself didn’t help, still the same issue.

    I stripped the 18 down again and placed more thermal pads in spots that had small chips that were not covered(between the large grey chips) and all the tiny black ones down one side that somehow I blindly forgot to cover.

    I believe I’m using section 288 for the modified .inf, I was advised to replace one number with mine, but that isn’t enough to mod the drivers so that they install.

    Edit: Here are the lines I inserted to modify the .inf
    NVIDIA_DEV.1BA1.05AB.1028 = "NVIDIA GeForce GTX 1070"

    %NVIDIA_DEV.1BA1.05AB.1028% = Section288, PCI\VEN_10DE&DEV_1BA1&SUBSYS_05AB1028
     
    Last edited: Jan 13, 2018
  2. jerryzago

    jerryzago Notebook Consultant

    Reputations:
    41
    Messages:
    205
    Likes Received:
    56
    Trophy Points:
    41
    Try setting the fans to maximum speed and from the nVidia panel application, set the GPU to maximum performance and see if the driver crashes again.
     
  3. Rymesis

    Rymesis Notebook Consultant

    Reputations:
    5
    Messages:
    108
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    31
    I can’t get in far enough with the 390.65 driver to set fans or use the NVidia control panel. The previous version code 43’s
     
  4. Tyranus07

    Tyranus07 Notebook Consultant

    Reputations:
    63
    Messages:
    264
    Likes Received:
    89
    Trophy Points:
    41
    So the 1070 doesn't works on the AW18?
     
  5. TheDantee

    TheDantee Notebook Evangelist

    Reputations:
    44
    Messages:
    459
    Likes Received:
    215
    Trophy Points:
    56
    Someone said it has been working
     
  6. Rymesis

    Rymesis Notebook Consultant

    Reputations:
    5
    Messages:
    108
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    31
    I've only gotten it to work for minutes at a time on 388 before the system hung at 49c, 390.65 would bluescreen every driver install and reboot when I modified the .inf myself, with the Laptopvideo2go .inf I get a bluescreen when the driver is trying to install.

    https://www.dropbox.com/s/off7uj9k63wy2uw/011618-10890-01.dmp?dl=0
     
    Last edited: Jan 17, 2018
  7. Rymesis

    Rymesis Notebook Consultant

    Reputations:
    5
    Messages:
    108
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    31
    I think the 1070 was defective, I've sent it back for an RMA
     
  8. skindoe

    skindoe Notebook Geek

    Reputations:
    10
    Messages:
    81
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    16
    When you get your replacement, please update us as to how it went. I'm pretty keen to go the 1070 route, but reluctant to drop that much coin without being absolutely sure it will work. Would be a great upgrade from my m290x's.
     
  9. atricus

    atricus Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    hello im new in the forum
    im not sure at 100
    but aw 18 use lvds
    for 10xx it use edp
     
  10. TheDantee

    TheDantee Notebook Evangelist

    Reputations:
    44
    Messages:
    459
    Likes Received:
    215
    Trophy Points:
    56
    With the unlocked A12 bios you can use SG Mode which will allow you to use 1 10 series card

    Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page