AW 15 "900,000" mW chargerate?!?!

Discussion in '2015+ Alienware 13 / 15 / 17' started by Deane138, Sep 15, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Deane138

    Deane138 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hey,

    So a couple months ago my laptop decided not to turn on one morning without the power plugged in, came up with a "your battery has experienced a critical malfunction and must be replaced" error and push f1 to continue,

    I finally got a new battery, put it in, starts up and works great.... untill i checked the charge rate of it using "BatteryInfoView" at which it stated it was charging at 930,000 milliwatts and when i check my desktop battery state it says 30% 04min untill fully charged (however it charges at a normal rate roughly 1% per min)

    It discarges at 43,000 milliwatts, so its not a calculation error or program error.

    am i correct to believe my charger is rooted?
    if so is there any short term fix i can do while i wait for a replacement?
    Otherwise is 900,000 mW damaging my new battery? or can it handle it?

    Thanks,
    Deane
     
  2. rinneh

    rinneh Notebook Prophet

    Reputations:
    813
    Messages:
    4,823
    Likes Received:
    2,157
    Trophy Points:
    231
    Turn express charge off.
     
  3. Deane138

    Deane138 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Its already on Standard.
     
  4. Deane138

    Deane138 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I got my new battery and charger, but still having same problem,

    Can someone else please test their Alienware 15 using Batteryinfoview and let me know if this is normal.

    I can only assume something on my motherboard is fked :(
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page