Alienware M17x R2 GPU upgrade to Firepro M6100

Discussion in 'Alienware 17 and M17x' started by TimeToDeath, Apr 8, 2021.

  1. TimeToDeath

    TimeToDeath Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hi guys. Last week i bought a Firepro M6100 gpu to replace the AMD 5870 in my alienware M17x R2.
    The seller said that he would upload the appropriate vbios to it. I uploaded also the moded bios to my laptop fro this thread http://forum.notebookreview.com/thr...-mod-need-suggestions-for-future-mods.555010/.

    I replacet the gpu yesterday and only I get is a black screen at start (no boot, beeps, etc.) and the fan speed at full. Not even any of the buttons work include the alienhead power button.

    What I'm doing wrong? When I switch back the gpu to the 5870M all works. Is it possible that the seller has uploaded the wrong vbios to the card?
     
  2. nforce4max

    nforce4max Notebook Consultant

    Reputations:
    4
    Messages:
    189
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    41
    Not sure why no one replied sooner but that said I found out the hard way myself that not all R2s will boot GCN cards after some testing however they are just fine with Kepler based Quadros and they are well behaved with this machine. The driver installs are usually trouble free for W10 and they don't furnace but I do advise avoiding GTXs of the same generations due to potential for driver issues be it from user error from having to mod as well any unexpected issues. The k3000m is pretty weak for this machine however I've had great luck with the K5000m and crap luck with both the K4000m and K4100m for whatever reason even though the same K4100m worked just fine in an R1.
     
    M18x-oldie likes this.
Loading...

Share This Page