Alienware m17 2019 Model and Hibernation / Sleep issues.

Discussion in '2015+ Alienware 13 / 15 / 17' started by ligithin, May 12, 2019.

  1. ligithin

    ligithin Notebook Consultant

    Reputations:
    74
    Messages:
    103
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    31
    Guys,

    Its been awhile since I've posted on here, however given how many different users there are as well as a few Dell / Alienware techs hanging around these parts I figured id come here since I'm at my ends trying to figure this out... Here's the issue I'm having with my m17.

    When using the balanced power profile the system will go to sleep and it will wake up to hibernate at the 180 minute mark, when it resumes to hibernate it just forgets that its supposed to be doing that and instead just keeps running and until it goes back to sleep.. this process repeats every 3 hours and 20 mins or so like clock work. Disabling hibernate seems to work ok but at the cost of battery drain, and switching the lid to hibernate on close rather than sleep works as well I've reloaded windows about a dozen times I've ran it bare with no drivers and that seems to actually work as intended as soon as I install the Dell specific drivers its over and and the insomnia comes back full force. Anyone else have this issue? Any ideas rather than just tossing it in the river because its possessed.

    I'm of course joking about the river part, although if it accidentally drowned it does have accidental coverage I don't however want to use that lol. If anyone has any insights that would be great thanks for reading this wall of garbage.
     
  2. etern4l

    etern4l Notebook Deity

    Reputations:
    69
    Messages:
    885
    Likes Received:
    261
    Trophy Points:
    76
    I haven't noticed the specific issue, because straight away I found sleep to disable Turbo Boost on my machine (the CPU will no longer use more than 45W) and I switched to hibernating instead of sleeping. Works as fast and no battery drain. I've so far been unsuccessful in getting Dell to acknowledge and start working on fixing the issue (I opened a separate thread on that).
     
Loading...

Share This Page