Alienware 2014 17 R5 with gtx 980m problem

Discussion in 'Alienware' started by luigid, Oct 11, 2020.

  1. luigid

    luigid Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    6
    hi guys, i have an alienware from 2014 Service Tag: 33L9TZ1, originally fitted a gtx 770m, i tried to upgrade to a 980m but i have some problems:
    the card does not want to start, I have tried various drivers and custom drivers (by myself by modifying the inf dile) and eurocom driver for this model but nothing always goes into error 43 this is the windows log:
    System event code:
    - <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    - <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-PnP" Guid="{9c205a39-1250-487d-abd7-e831c6290539}" />
    <EventID>411</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x4000000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2020-10-11T15:28:52.6941206Z" />
    <EventRecordID>383</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="4" ThreadID="7064" />
    <Channel>Microsoft-Windows-Kernel-PnP/Configuration</Channel>
    <Computer>DESKTOP-QFET022</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-18" />
    </System>
    - <EventData>
    <Data Name="DeviceInstanceId">PCI\VEN_10DE&DEV_13D7&SUBSYS_05AA1028&REV_A1\4&d590a51&0&0008</Data>
    <Data Name="DriverName">display.inf</Data>
    <Data Name="ClassGuid">{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}</Data>
    <Data Name="ServiceName">BasicDisplay</Data>
    <Data Name="LowerFilters" />
    <Data Name="UpperFilters" />
    <Data Name="Problem">0x1f</Data>
    <Data Name="Status">0xc01e0438</Data>
    </EventData>
    </Event>
    Backup Vbios:http://www.mediafire.com/file/fulwjo11szlp9e5/GM204.rom/file
    later I installed a bios A17 unlock (ver 1.3) found here on the forum, by disabling the integrated the pc starts with a flickering screen always with error 43.
    The card is an dell 8gb genuine.
    • Vbios problem? need a custom vbios for this model?
    • Grafic Card Problem?
    • Need A14 bios (like guide on eurocom site?)
    • Other settings to apply in the bios?

    Any idea is appreciated thanks!
     

    Attached Files:

  2. electrosoft

    electrosoft Tick Tock Clarice....

    Reputations:
    2,214
    Messages:
    3,195
    Likes Received:
    1,185
    Trophy Points:
    231
    Based on that pic and Code 43, sounds like a bad card.
     
Loading...

Share This Page