Alienware 18 Lag

Discussion in 'Alienware 18 and M18x' started by Raja786, Dec 23, 2018.

  1. Raja786

    Raja786 Notebook Consultant

    Reputations:
    0
    Messages:
    277
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    41
    Hi all, recently my laptop lags really bad and the fans spin at 100% just for a few seconds. Not done anything that could have caused it. It only does it once every time I boot the system. Do you guys have any idea what it could be? I even ended up doing a fresh install because my Realtek PCIE CardReader driver is knackered. In device manager it has a yellow triangle next to it. Tried installing new driver but get pop up saying I have the most current driver already installed. Uninstalled it and installed again but to no avail. It’s sending me crazy. Please someone help!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. marcomarc

    marcomarc Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    26
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    6
  3. Raja786

    Raja786 Notebook Consultant

    Reputations:
    0
    Messages:
    277
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    41
    Ok Thankyou I’ll give it a go. I’ll update on here later.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. marcomarc

    marcomarc Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    26
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    6
    I think, each time you turn your computer on, the Dell Autpsy makes a short diag of the fans, CPU, GPU...so you get a lag.
    I found it because i have dual boot Win10/Kali Linux...and got these lags only on Win10
    Look at your entries, you should find PC-Doctor modules or alien autopsy on your programm files.

    So remove them
     
  5. Raja786

    Raja786 Notebook Consultant

    Reputations:
    0
    Messages:
    277
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    41
    Ok will do. What ever it is it’s been doing my head in.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  6. imest

    imest Notebook Guru

    Reputations:
    6
    Messages:
    57
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    16
    "I even ended up doing a fresh install because my Realtek PCIE CardReader driver is knackered. In device manager it has a yellow triangle next to it. Tried installing new driver but get pop up saying I have the most current driver already installed. Uninstalled it and installed again but to no avail."

    I have this issue, Dell representative could no fix it either. Let me know if you find a fix. I am on Windows 10 latest release and still have the yellow bang light with latest driver installed.
     
  7. Raja786

    Raja786 Notebook Consultant

    Reputations:
    0
    Messages:
    277
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    41
    I fixed the Realtek issue with this. Go to the last link at bottom of page, that worked for me. No more yellow triangles.

    https://h30434.www3.hp.com/t5/Noteb...-driver-for-this-device-has-been/td-p/6739213

    About my computer freezing, I went onto add remove programs and uninstalled dell system detect and so far so good.

    Hope that link sorts your driver issue out.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    imest likes this.
Loading...

Share This Page