[Alienware 17R4 / 15R3] - Disassembly + Repaste Guide + Results

Discussion in '2015+ Alienware 13 / 15 / 17' started by iunlock, Oct 22, 2016.

?

Will you be repasting your 17R4/15R2?

  1. Yes.

    263 vote(s)
    75.6%
  2. No.

    19 vote(s)
    5.5%
  3. Maybe.

    66 vote(s)
    19.0%
  1. Papusan

    Papusan JOKEBOOKS = That sucks!! STAHP! Dont buy FILTH...

    Reputations:
    11,797
    Messages:
    18,274
    Likes Received:
    27,320
    Trophy Points:
    931
    Same problem as @speedsweep. See his re-paste guide thread.
    Time for replace the TRIPOD heatsink.
     
  2. Pete Light

    Pete Light Notebook Deity

    Reputations:
    155
    Messages:
    967
    Likes Received:
    581
    Trophy Points:
    106
    How are you stress testing it, what overclock are you running (if any?) and have you undervolted? Overvolted? Or are just stock?

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk
     
    Vasudev likes this.
  3. Pete Light

    Pete Light Notebook Deity

    Reputations:
    155
    Messages:
    967
    Likes Received:
    581
    Trophy Points:
    106
    No pads will not help, the temperature sensors you see for CPU are not for or related to the chips for by the pads

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk
     
  4. UjinKuzmenko

    UjinKuzmenko Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    6
    Hi guys, asking for help. I repast my AW 17r4 6700/1070 oc with normal paste grizzly korynaut, results is ok for me 77 on hottest core after 2 hours gaming Daying Loght. During Disassembly I disconnect main battery and BIOS battery(small black rounded battery). During first boot in bios was window, I don't remember smth like BIOS OVERCKLOCKING ERROR, I push continue, system doesn't see my 1070 Oc card, I download driver, update it in nvidia experience, all is ok my card working on 1860 MHz.

    But the problem what I have when I open hwinfo65, CPU-z, gpu-z or some program which need admin rules system freeze fo 0,5-1 sec(my mouse cursor) when windows open window with program. My system on m.2 ssd 128 toshiba, and programs on my 1tb hdd.

    Sorry for my English, a am from Ukraine.
     
    Vasudev likes this.
  5. Pete Light

    Pete Light Notebook Deity

    Reputations:
    155
    Messages:
    967
    Likes Received:
    581
    Trophy Points:
    106
    Hmm doesn't sound like that is anything to do with your GPU to me. Have you rebooted into Windows safe mode and tried to observe the same fault?

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk
     
    UjinKuzmenko likes this.
  6. UjinKuzmenko

    UjinKuzmenko Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    6
    I will tried to do it today at home.

    Pete don't you know, I need to make some adjustments in BIOS after my CMOS battery where disconnected couple hours?!


    Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk
     
  7. speedsweep

    speedsweep Notebook Geek

    Reputations:
    4
    Messages:
    90
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    26
    @UjinKuzmenko : yes this is a normal behavior.
    Everytime you disconnect the CMOS for some time, on the first start it will go into the BIOS and tell you to "setup" because it lost the time and day.

    But don't, worry, just hit setup, leave the BIOS and when you will be on Windows it will adjust automatically, and the same for the BIOS on the next restart.
     
    Pete Light and UjinKuzmenko like this.
  8. ilyxa742

    ilyxa742 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    8
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    6
    Hello. Guys, why do we have such holes on our fans? I suppose to cool the heat pipes? It seems to me that blowing out hot air does not happen outside the laptop. What do you think?
     

    Attached Files:

  9. AmourAngels

    AmourAngels Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    26
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    6
  10. AmourAngels

    AmourAngels Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    26
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    6
    I have read so many posts about the temperature and I am so surprised most of them don't mention the temperature of the surrounding environment. It makes numbers become totally useless to me.
    Whether the posters don't aware of it or any other reasonable explanation???
     
    Vasudev likes this.
Loading...

Share This Page