Alienware 17 R4 black screen (dead?)

Discussion in '2015+ Alienware 13 / 15 / 17' started by LaptopGamingGeek, May 23, 2020.

  1. LaptopGamingGeek

    LaptopGamingGeek Notebook Geek

    Reputations:
    0
    Messages:
    77
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    16
    Hi all,

    So my 17R4 is simply not booting and I can't work out why? All was fine, shut it down went to use it again and now the laptop turns on fans spin lights up but doesn't seem to post, no beeping.

    Tried to reset the cmos but no luck oddly it did work again once and then after shutdown it's never come back...

    Any help/advice appreciated!! Thanks
     
  2. LaptopGamingGeek

    LaptopGamingGeek Notebook Geek

    Reputations:
    0
    Messages:
    77
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    16
    aaaaand magically it's working again, well actually it was the RAM it seems (maybe not seated correctly?) I don't really know but taking a stick out and then changing the slots seemed to sort the issue... I think it's probably on it's way out - as it lasts until Zen 3 launch I'll be happy!
     
    Vasudev likes this.
  3. Vasudev

    Vasudev Notebook Nobel Laureate

    Reputations:
    8,964
    Messages:
    10,835
    Likes Received:
    8,137
    Trophy Points:
    931
    Happens on my 15r2. Its a R2-D2 memory wipe thing. Happens with most AW and no evident reason why it happens.
    I simply pull out battery and RAM stick to do a proper power reset!
     
    LaptopGamingGeek likes this.
  4. LaptopGamingGeek

    LaptopGamingGeek Notebook Geek

    Reputations:
    0
    Messages:
    77
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    16
    Ah good to know, I've generally been really happy with my 17R4 - maybe it's not as on it's way out as I thought then... I wonder if I can get another year out of it then, only concern is maybe the CPU is a bit long in the tooth especially with PS5 and Series X so close to launch...
     
    Vasudev likes this.
Loading...

Share This Page