Alan Wake on the M11x?

Discussion in 'Alienware M11x' started by first_leviathan, Feb 16, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. first_leviathan

    first_leviathan Notebook Consultant

    Reputations:
    19
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    Hey guys,

    Alan Wake just came out on Steam, and I'm wondering how well the different versions of the M11x can run it.

    Has anyone tried it out?
     
  2. hiarieshi

    hiarieshi Notebook Evangelist

    Reputations:
    23
    Messages:
    303
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    I'm super curious about it, hopefully it runs 35+ fps
     
  3. Sergin

    Sergin Notebook Guru

    Reputations:
    30
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    Guys,

    I'm sorry to bring bad news, but Alan Wake just "destroyed" my M11xR3.

    Unless I am doing something wrong, the game can't run properly.

    The game is set to "LOW" on the Game Settings, and the max fps I got was 28FPS.

    At first I thought that it was running on the Intel GPU, but then I confirmed that it was indeed running on the nVIDIA GPU.

    Any ideas?
     
  4. Vidaluko

    Vidaluko Notebook Evangelist

    Reputations:
    12
    Messages:
    407
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    I just saw the min specs to run it, and it should run at decent settings, I dunno what the problem is....

    I had a similar problem with the Mass Effect 3 demo, the Nvidia icon showed that it was running in the nvidia card, and it was not, because I was getting 7-8fps at 800x600 with all off, I whitelisted more exes in the folders to make it work....
     
  5. bleachpedro3

    bleachpedro3 Notebook Guru

    Reputations:
    21
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    Sure you had newest drivers?
     
  6. Sergin

    Sergin Notebook Guru

    Reputations:
    30
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    Hey Guys,

    Good news!

    There is a new update for Alan Wake and things seems to be back to normal.

    Now I'm getting 42FPS rather than 28FPS on "LOW".

    Still if I change any settings to medium, the performance hit is quite noticeable.

    The driver version I'm using is 290.53 as the latest one gives me CTD on BF3 and a lot of steam games gives me error -53.

    Even though I'm playing the game on "LOW" it is still a beautiful game to look at.

    Cheers.
     
  7. deadboy90

    deadboy90 Notebook Evangelist

    Reputations:
    44
    Messages:
    625
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    30
    Huh. Looking at the minimum specs I would have expected it to run far better on the r3. Looks like no Alan wake 4 me :(
     
  8. un4tural

    un4tural Notebook Evangelist

    Reputations:
    53
    Messages:
    666
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    31
    im running at 2x anti aliasing and the other thing i forget name of, plus draw distances set to max, shadows on max as well, runs well just rarely feels slow (very big areas)

    Looks beautiful tho, runs good enough... cleaned my fan as i noticed this game does need some beans to run and with some dust it runs real HOT.

    Also thanks for reminding me to update drivers lol... gonna do that and play some now and report back... fps drops might be due to slight overheat...

    and deadboy90, it runs great on the R3... i was playing without OC as well... so yeah... graphics look awesome as well, though game itself isn't as scary as i thought(dunno how you measure that, but it doesn't make me look behind my back when gaming at night. FEAR did.)
     
  9. Sergin

    Sergin Notebook Guru

    Reputations:
    30
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    Well, I think I spoke too soon.

    The game does run at 42FPS DURING DAY TIME LEVELS.

    When you reach a NIGHT TIME LEVEL it goes back to 28FPS.

    Too bad...
     
  10. un4tural

    un4tural Notebook Evangelist

    Reputations:
    53
    Messages:
    666
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    31
    well i am playing with settings as follows with an overclock to 762/something on afterburner... and it runs smooth enough, at least i don't notice fps drops... cleaned the heatsink ^_^

    antialiasing 2x
    FXAA quality LOW
    Anisotropic filteringn 2x
    Shadow quality HIGH
    SSAO quality HIGH
    Backdrop quality MED
    Godray quality HIGH
    Volumetric light quality HIGH
    Both distances at MAX

    can't complain game looks gorgeous and runs beautifully! (updates drivers to beta 295.somehting...)

    so yeah game definitely works great, didn't expect it to be so well optimized, considering how much shadows etc. it has... lighting is awesome.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page