1903 broke Clevo Control Center again

Discussion in 'Sager and Clevo' started by Boseph McGee, Jul 14, 2019.

  1. Boseph McGee

    Boseph McGee Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    35
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    16
    Hey friends! I've seen similar threads here. All of them are outdated and not applicable. Can anyone point me in the right direction? Thanks.
     
  2. notstaamp

    notstaamp Notebook Guru

    Reputations:
    0
    Messages:
    70
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    16
    looking for the same thing :)
     
  3. Amnvex

    Amnvex Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    30
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    16
    I have the same problem. 1903 broke my CCC. Fan control doesn't work (different profiles), FN + LED lights on/off doesn't work, and FN+Touch pad key doesn't work... all of this worked prior to 1903! If someone has any solution/idea, do share!
     
  4. jc_denton

    jc_denton Notebook Deity

    Reputations:
    1,212
    Messages:
    882
    Likes Received:
    933
    Trophy Points:
    106
    1903 seems to be breaking a lot of drivers. Perhaps uninstalling and reinstalling CCC might solve it, if not try a different version until you find the one not completely borked by the update.
     
    Last edited: Aug 2, 2019
  5. 4W4K3

    4W4K3 Notebook Evangelist

    Reputations:
    36
    Messages:
    332
    Likes Received:
    103
    Trophy Points:
    56
    What version are you on and what is not working? These details are crucial to help find a solution. Have you tried a basic re-install of CCC after the update?

    I'm on Windows 10 Pro 64-bit 1903 Update with Clevo CC 3.0 V1.24 and everything works fine. Obviously there is some discrepancy here.
     
  6. Amnvex

    Amnvex Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    30
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    16
    For me, I tried CCC 3.0 v. 1.30, 1.24, and 1.14. Switching profiles, for example for the fans, just makes the profile always go back to Quiet Mode after clicking the back button and back into the profile for them. No ACPI errors or anything from this. And the LED control works, but not with the FN + * (on numpad) to turn on and off. They also don't react to FN + - and FN + + for brightness control.

    And yeah, tried reinstalling and installing and none of it is working. Even more interesting: After having upgraded, I get hkmoufltr.sys crashes on Chrome constantly. CCC has updated this file, so it's not the original. I think the record is 6 BSODs in 8 hours. Something really weird is happening post 1903.
     
  7. Amnvex

    Amnvex Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    30
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    16
    Guys, I managed to fix it all :eek:

    First, I uninstalled CCC and ran these in powershell:
    • DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
    • Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
    After this, I restarted and reinstalled CCC.

    Everything works again! Try it. See if it helps?
     
    crapp0 likes this.
  8. Notebookbackbreaker

    Notebookbackbreaker Notebook Geek

    Reputations:
    16
    Messages:
    93
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    26
    The tip above should work for fixing windows image integrity and, if CCC has drivers which poll windows dll's and somehow have lost permissions during the migration, a reinstall of CCC post the restore process should fix it.
    On a funny note: The time has come for windows 10 users to try and run programs in compatibility mode for an earlier service pack/update version. Oh boy microsoft... oh boy.
     
    Papusan and Amnvex like this.
  9. crapp0

    crapp0 Notebook Enthusiast

    Reputations:
    2
    Messages:
    41
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    16
    Hi,

    I just tried what you posted, and my control center still wont launch for some odd reason.

    When it used the 2nd command, i get a few red colored messages which seem to indicate some items were not cleared?

    Would that affect the ability of control center to launch successfully?
     
  10. Amnvex

    Amnvex Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    30
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    16
    Did you uninstall the control center before doing that? I uninstalled all related things to CCC before doing those methods.
     
Loading...

Share This Page