Quantcast CF19 mk2 WWAN enabled??

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    8
    Rep Power
    7

    Default CF19 mk2 WWAN enabled??

    Hello

    I'm wondering if anyone can help me work out if my CF19 is WWAN enabled?

    Model CF-19FHGAXAE

    There is an option for it in the bios which is "enabled", there is also the sim card slot in the back. I don't seem to be abled to find anything relating to it in the device manager?
    I've tried reading the model on the CF19 wiki site, but according to that it only has 1GB of ram? When windows says there is 2GB. So not sure what to make of that? The US may code theirs differently to the euro model? Or mine has been upgraded? Its also got a GPS dongle in the side of it which i've never bothered with?
    I'm running W7sp1. I don't think there any offical drivers for W7 running on the mk2? but I followed the procdure and installed the vista drivers , which work fine!

    Any help please....

  2. #2
    Toughbook Aficionado
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    3,942
    Rep Power
    31

    Default Re: CF19 mk2 WWAN enabled??

    We need to know which module you are using. Might I suggest this for the WWAN DIP switch settings: Index of ./CF-19 Stuff/

    Be sure that the battery is REMOVED and that the unit is UNPLUGGED before switching the 4 little switches.

    Also, if the WWAN doesn't show up in the BIOS, it won't show up in windows under device manager so don't even try

    Thanks.

    P.S, welcome to the NUTHOUSE!
    ~Rob - Rugged Depot LLC - (630)/300-8877~
    ~Fully rugged Toughbook user since April 18th 2005~
    ~New 7/30/13 - CF-C2ACAZXLM/I5 1.8GHz/8GB RAM/500GB 7200 RPM HD/Digitizer/Blueteeth/Verizon 4G LTE/Win 8.1~
    ~For the wife (New 3/20/14): Sony Vaio 21.5" hybrid desktopCore i5 4200U 1.6GHz/8GB RAM/500GB 7200RPM Hybrid SSD/Webcam/Win 8.1~
    ~Gamber & Johnson Diamond Partner~
    ~Comcast 50MB/10MB static line~
    ~Owner of:

    http://toughwiki.com,
    http://robsnetworks.com,
    Toughbook RANT

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    8
    Rep Power
    7

    Default Re: CF19 mk2 WWAN enabled??

    Hi There ,

    Thanks for the speedy reply, I've removed the bottom panel and the module matches the pictures "CF-19 Sierra Wireless (EVDO) WWAN Dip Switch Settings" (The 2nd lot pictures in the list)
    Shall I adjust the switches to on,off,off,off? as advised?

    The WWAN setting DID show up in the bios before but not in device manager.

    Any more advice would be great.. As you've noticed I am a little new to all this so please be patient... Thanks again

  4. #4
    Toughbook Aficionado
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    3,942
    Rep Power
    31

    Default Re: CF19 mk2 WWAN enabled??

    As long as the WWAN shows up in the BIOS, I would NOT NOT NOT touch the dip switches! Leave them the way they were! I was under the impression that it wasn't showing up in the BIOS.

    From there, you need to make sure that the Wireless Switch Utility is installed! If it isn't, that's an issue! Make sure it's installed and go into it (just left click on it once) and make sure that "Wireless WAN ON" is checked. This utility sleeps next to the clock in the lower right corner at the bottom.

    Good luck!
    ~Rob - Rugged Depot LLC - (630)/300-8877~
    ~Fully rugged Toughbook user since April 18th 2005~
    ~New 7/30/13 - CF-C2ACAZXLM/I5 1.8GHz/8GB RAM/500GB 7200 RPM HD/Digitizer/Blueteeth/Verizon 4G LTE/Win 8.1~
    ~For the wife (New 3/20/14): Sony Vaio 21.5" hybrid desktopCore i5 4200U 1.6GHz/8GB RAM/500GB 7200RPM Hybrid SSD/Webcam/Win 8.1~
    ~Gamber & Johnson Diamond Partner~
    ~Comcast 50MB/10MB static line~
    ~Owner of:

    http://toughwiki.com,
    http://robsnetworks.com,
    Toughbook RANT

  5. #5
    Notebook Evangelist
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Great Britain
    Posts
    412
    Rep Power
    10

    Default Re: CF19 mk2 WWAN enabled??

    Welcome Boy-o,

    Quote Originally Posted by Cwmdylan View Post
    Hello

    I'm wondering if anyone can help me work out if my CF19 is WWAN enabled?

    Model CF-19FHGAXAE
    From your model number "X" indicates "Wireless Ready" which means you have all the components necessary to use WWAN with the exception of the WWAN Modem!

    Quote Originally Posted by Cwmdylan View Post
    Hi There ,

    Thanks for the speedy reply, I've removed the bottom panel and the module matches the pictures "CF-19 Sierra Wireless (EVDO) WWAN Dip Switch Settings" (The 2nd lot pictures in the list)
    Shall I adjust the switches to on,off,off,off? as advised?

    The WWAN setting DID show up in the bios before but not in device manager.

    Any more advice would be great.. As you've noticed I am a little new to all this so please be patient... Thanks again
    Check this thread.. WWAN with sierra mc5720 with european sim

    If your in Welsh Wales, you could be trying to use a WWAN Modem that works on a different frequency.

    o.g.


    CF-29CTKGBKM....CF-29ETKGZKM....CF-29ENKGRKM....CF-29P3QLZBM....

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    8
    Rep Power
    7

    Default Re: CF19 mk2 WWAN enabled??

    Thanks Rob

    I've found the option you were referring to but its shaded out and is fixed in the OFF position. I checked all the drivers, which all seemed present and good.
    From when i removed the plate I'm assuming I was looking at an Sierra Wireless (EV-DO) WWAN card? which you showed above.
    I think the drivers for this may be missing? I've checked their website for drivers, but "Sierra EV-DO" is listed many times.. Is there anyway of determining the model?

    Your on going help is appreciated

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    8
    Rep Power
    7

    Default Re: CF19 mk2 WWAN enabled??

    Hey George

    i was Thinking much the same with the "X" in the model no. Before I pulled the bottom access panel off. Now I'm not so sure? As I think the board with the switches on is a Sierra Wireless WWAN card? Just need to locate the model number now?

  8. #8
    Notebook Evangelist
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Great Britain
    Posts
    412
    Rep Power
    10

    Default Re: CF19 mk2 WWAN enabled??

    Quote Originally Posted by Cwmdylan View Post
    Hey George

    i was Thinking much the same with the "X" in the model no. Before I pulled the bottom access panel off. Now I'm not so sure? As I think the board with the switches on is a Sierra Wireless WWAN card? Just need to locate the model number now?
    What I actually meant was the WWAN Modem & the additional ram have been added after your unit left the factory. By who?

    Has the correct Modem for your location been installed.

    Confirm your location so that when Rob gets back to you he knows whats what!

    o.g. << I've got the right parts but nothing works >>


    CF-29CTKGBKM....CF-29ETKGZKM....CF-29ENKGRKM....CF-29P3QLZBM....

  9. #9
    Notebook Deity
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Texas
    Posts
    731
    Rep Power
    16

    Default Re: CF19 mk2 WWAN enabled??

    Is the hardware wireless switch turned on. It's inside the SD door on the left side.
    Glen


    CF-M34 Mk6, CF-72 Mk2, CF-18 Mk5, CF-19 Mk2,
    CF-29 Mk1, CF-29 Mk4x2, CF-29 Mk5, CF-30 Mk1,
    CF-30 Mk2, CF-74 Mk3, CF-51 Mk3LL, CF-T5 Mk3, CF-W8 and a Let's Note AL-N2

  10. #10
    Toughbook Aficionado
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    3,942
    Rep Power
    31

    Default Re: CF19 mk2 WWAN enabled??

    Quote Originally Posted by db04p71 View Post
    Is the hardware wireless switch turned on. It's inside the SD door on the left side.
    GOOD CALL on this... Be sure to check it! If it is indeed on, then you need to determine if the card is Sprint or Verizon (what are you using anyways?!?!? If it's EVDO then it HAS TO BE EITHER SPRINT OR VZW).

    If its Sprint, get the software and drivers from HERE: Index of ./CF-30 Stuff/CF-30 XP Drivers/Sprint Internal Card/ - SCM3.3.12.0.zip (Yes, I know it says CF-30, but if it is in fact Sprint, this driver/software WILL WORK)

    If it's Verizon, get the software and Drivers from HERE: Index of ./VZAccess Manager/ - VZAccess-6.2.2.zip FILE

    Thanks

    P.S, might I ask??? Is the driver installed? what do you see in device manager (Right click my computer -> properties -> system tab -> device manager. Check under Networking devices for something related to Sierra Wireless MC57xx devices... Or do you see a yellow bubble with an exclamation point in it?? What does it say?
    ~Rob - Rugged Depot LLC - (630)/300-8877~
    ~Fully rugged Toughbook user since April 18th 2005~
    ~New 7/30/13 - CF-C2ACAZXLM/I5 1.8GHz/8GB RAM/500GB 7200 RPM HD/Digitizer/Blueteeth/Verizon 4G LTE/Win 8.1~
    ~For the wife (New 3/20/14): Sony Vaio 21.5" hybrid desktopCore i5 4200U 1.6GHz/8GB RAM/500GB 7200RPM Hybrid SSD/Webcam/Win 8.1~
    ~Gamber & Johnson Diamond Partner~
    ~Comcast 50MB/10MB static line~
    ~Owner of:

    http://toughwiki.com,
    http://robsnetworks.com,
    Toughbook RANT

 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -4. The time now is 06:25 PM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
SEO by vBSEO 3.6.1