Quantcast Acer Aspire 5600 cant connect to web

Closed Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    10
    Rep Power
    12

    Default Acer Aspire 5600 cant connect to web

    I'm trying desperately to get this thing to connect to the internet and nothing is working.
    Acer eNet management doesnt seem to be workingl. When I hover the cursor over the eNet emblem it says "internet connected" however it isnt. When I open the eNet management program it clearly shows the WLAN is disconnected.

    I am 4 feet from my FIOS router and the signal strength showing on the Acer is 100% of 54Mbps.

    I have the wireless communication switch on, at least I think I do, I moved the slider to the right and it now appears yellow. Shouldnt it be green?

    I have had this laptop in the closet for a long time because of this. Connecting to the internet is next to impossible. Once I finally worked through the problem with not connecting it would just decide to give me problems again for whatever reason. One day it's fine the next I cant connect.

    My wife needs this to connect so she can work from home...help please!

  2. #2
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    10
    Rep Power
    12

    Default Re: Acer Aspire 5600 cant connect to web

    Also the operating system is XP Media Center

  3. #3
    Part-time Acer Moderator
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Canada
    Posts
    3,882
    Rep Power
    32

    Default Re: Acer Aspire 5600 cant connect to web

    Here's an idea - uninstall Acer eNet, and use Windows XP's internal configuration utility for getting your wireless working.
    I've had nothing but trouble with Acer eAnything (except eRecovery, of course).
    Sorry if I'm not around too often - life seems to have gotten in the way of NBR.
    Acer Aspire 6920G Lv. 3.1
    Core 2 Duo T8300 (1.000V) - GeForce 9500M GS (635/1270/475)- 640GB WD Scorpio Blue
    16" 16:9 WXGA LCD - 4GB DDR2-667 - Panasonic UJ-120 - Windows 7 Professional x64

    3DMark06 = 4685 (1280x768) | 3852 at stock

    Proud Member of the NBR Acer Support Crew - My Crowning Post of Awesome

  4. #4
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    10
    Rep Power
    12

    Default Re: Acer Aspire 5600 cant connect to web

    Did that and it hasnt seemed to make a difference. I went to network connections and it didnt have my wireless router listed. It did have 2 other unsecured networks but cannot connect.

  5. #5
    Part-time Acer Moderator
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Canada
    Posts
    3,882
    Rep Power
    32

    Default Re: Acer Aspire 5600 cant connect to web

    Well, I know when my knowledge is tapped out. I'm moving this thread to the Networking and Wireless forum, where you'd have a better chance of being assisted.
    Sorry if I'm not around too often - life seems to have gotten in the way of NBR.
    Acer Aspire 6920G Lv. 3.1
    Core 2 Duo T8300 (1.000V) - GeForce 9500M GS (635/1270/475)- 640GB WD Scorpio Blue
    16" 16:9 WXGA LCD - 4GB DDR2-667 - Panasonic UJ-120 - Windows 7 Professional x64

    3DMark06 = 4685 (1280x768) | 3852 at stock

    Proud Member of the NBR Acer Support Crew - My Crowning Post of Awesome

  6. #6
    NBR Super Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Secret Laboratory
    Posts
    7,143
    Rep Power
    55

    Default Re: Acer Aspire 5600 cant connect to web

    What is the wireless card, what driver version do you use?
    Does the device manager show the device as working properly or not?

  7. #7
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    10
    Rep Power
    12

    Default Re: Acer Aspire 5600 cant connect to web

    I looked into Device manager and found the network adapter-Intel Pro/Wireless 3945ABG hopefully that makes sense to you. driver version 10.1.0.11

    The device manager shows the device to be working. It is not. I go to Network Connections where my wireless FIOS registers as an active network and when I try to connect it does not. The progress bar just kinda spins and spins and eventually just go away with no message and with not having connected.

  8. #8
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    10
    Rep Power
    12

    Default Re: Acer Aspire 5600 cant connect to web

    O.K. so I installed an updated utility and driver from intel and it "sees" my home "network" which consists of a FIOS router into my desktop.

    I think the problem is with authentication, so I'm trying to get these two computers to talk with each other but man there are so many settings. Here are 3 pictures of the authentication process, anybody know what to input into the fields?



    Last edited by downloads; 16th November 2010 at 09:21 AM. Reason: please use thumbnails for big images- see forum rules

  9. #9
    NBR Super Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Secret Laboratory
    Posts
    7,143
    Rep Power
    55

    Default Re: Acer Aspire 5600 cant connect to web

    I can't verify this because I don't have Intel Wi-Fi card but why are you using enterprise security instead of personal security? Enterprise may require an additional server for authentication that I suspect you don't run.
    Second thing- WEP is not really a security measure these days. It can be cracked in a minute and it limits the wireless bandwidth (wireless chipset are not optimized for WEP anymore)
    Please test the following settings- WPA2 Personal and AES cipher.
    While you're at ir why don't you update your drivers to the most recent- 13.3.0.137

  10. #10
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    10
    Rep Power
    12

    Default Re: Acer Aspire 5600 cant connect to web

    I set up my FIOS router some 2 years ago with WPA security and for whatever reason it reverted to WEP. Obviously I'll have to change that.

    So now I'm setting up WPA (Again) for my router. WPA2 is what is offered. I've selected 802.1x as an authentication method. And for an encryption algorithm TKIP+AES or AES?
    The laptop's Intel connection software that I downloaded and am using to try to connect to the FIOS router does not offer TKIP+AES or AES but rather TKIP or AES-CCMP.
    Man this is all giberish to me. I've looked at the tutorial on this site so I've made an effort to not waste anybody time here but this is way out of my league.

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -4. The time now is 01:13 PM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
SEO by vBSEO 3.6.1