Quantcast local connection only

Closed Thread
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    loitering
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    here
    Posts
    1,612
    Rep Power
    21

    Default local connection only

    hey all
    i am visiting with friends at the moment and connected to there wifi, for the first day all was working great and then for the next 2 days i have been getting a message saying ''local connection only'', it seems to be connected but whenever i try to access the net i get a unable to connect to internet message.
    this morning when i turned on the pc i have a new message saying'' local and internet''
    and i can access the net, it seems alittle random, so if anyone has any solutions to this problem id love to know about them.
    thanks in advance
    M17xR2, i7-740QM, Crossfirex HD5870, 6gb Ram, 17" WUXGA (1920x1200) RGBLED, 1TB 7200RPM SATA Hard Drive, Blu-ray Combo Drive - Razer Mamba 4g (2012), Razer Megalodon 7.1 headphones
    please visit me HERE to see my reviews for
    *BF Bad Company 2 - *Tombraider Underworld - *The Last Remnant* - Sacred 2 Fallen Angel - *Titan Quest - *Company of Heroes - *Dead Space - *NFS Shift - *Dragonage origins - *Dead Space 2* - *Mass Effect 2 - *Two Worlds 2* - *Rift - The Witcher 2 -

  2. #2
    Notebook Prophet
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    England
    Posts
    6,399
    Rep Power
    43

    Default Re: local connection only

    Whenever you get local connection only, try diagnosing it and Reset the network adapter. It occurs kinda randomly for me as well, but resetting or a system restart fixes it.

  3. #3
    BBQ Expert
    Join Date
    May 2008
    Location
    Luxembourg/Guildford
    Posts
    1,803
    Rep Power
    23

    Default Re: local connection only

    Quote Originally Posted by Andy View Post
    Whenever you get local connection only, try diagnosing it and Reset the network adapter. It occurs kinda randomly for me as well, but resetting or a system restart fixes it.
    This is Vista problem . It sometimes helps if you reboot the whole setup. Renewing the adapter won't work all the times.

  4. #4
    loitering
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    here
    Posts
    1,612
    Rep Power
    21

    Default Re: local connection only

    Quote Originally Posted by Andy View Post
    Whenever you get local connection only, try diagnosing it and Reset the network adapter. It occurs kinda randomly for me as well, but resetting or a system restart fixes it.
    ive tryed diagnosing it with all the options windows makes avalible but it does nothing, i think i even tryed to reset the adaptor and still no luck.

    Quote Originally Posted by Wishmaker View Post
    This is Vista problem . It sometimes helps if you reboot the whole setup. Renewing the adapter won't work all the times.
    ok so there arnt any drivers or something windows has released to address this issue, its a real pain as its a gamble if i can get online or not.
    what do you mean by ''reboot the whole setup'' could you please talk me through it, im a newbi to pcs thanks.
    M17xR2, i7-740QM, Crossfirex HD5870, 6gb Ram, 17" WUXGA (1920x1200) RGBLED, 1TB 7200RPM SATA Hard Drive, Blu-ray Combo Drive - Razer Mamba 4g (2012), Razer Megalodon 7.1 headphones
    please visit me HERE to see my reviews for
    *BF Bad Company 2 - *Tombraider Underworld - *The Last Remnant* - Sacred 2 Fallen Angel - *Titan Quest - *Company of Heroes - *Dead Space - *NFS Shift - *Dragonage origins - *Dead Space 2* - *Mass Effect 2 - *Two Worlds 2* - *Rift - The Witcher 2 -

  5. #5
    BBQ Expert
    Join Date
    May 2008
    Location
    Luxembourg/Guildford
    Posts
    1,803
    Rep Power
    23

    Default Re: local connection only

    Quote Originally Posted by mtness View Post
    ive tryed diagnosing it with all the options windows makes avalible but it does nothing, i think i even tryed to reset the adaptor and still no luck.



    ok so there arnt any drivers or something windows has released to address this issue, its a real pain as its a gamble if i can get online or not.
    what do you mean by ''reboot the whole setup'' could you please talk me through it, im a newbi to pcs thanks.

    Well...I had this problem quite often with a crappy old wifi router. Updating to the latest INTEL drivers helped but the prob is still there. My NETGEAR never did this sort of thing with my u6. This is a Vista issue because it has some new "innovative" features that old products simply do not support them. I mean, you buy a 30 euro 54Mbit Wi-fi router and you'll have constant drops in battery saving mode because it does not support vista saving options. Also this local thingie mabob...

    By reboot the whole set-up I mean:

    1. Modem+Router turn them off and wait 1 minute.
    2. Laptop/pc.

  6. #6
    Monkeymod
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Under a palm tree on the beach
    Posts
    4,401
    Rep Power
    38

    Default Re: local connection only

    Quote Originally Posted by mtness View Post
    hey all
    i am visiting with friends at the moment and connected to there wifi, for the first day all was working great and then for the next 2 days i have been getting a message saying ''local connection only'', it seems to be connected but whenever i try to access the net i get a unable to connect to internet message.
    this morning when i turned on the pc i have a new message saying'' local and internet''
    and i can access the net, it seems alittle random, so if anyone has any solutions to this problem id love to know about them.
    thanks in advance
    Try to do a ipconfig release and ipconfig renew.





    "Nothing is free but ignorance"

    IFL90 15.4" WSXGA+, T7700 4GB RAM, HD 160GB, BT, WiFi, Vista Business, FP.

  7. #7
    BBQ Expert
    Join Date
    May 2008
    Location
    Luxembourg/Guildford
    Posts
    1,803
    Rep Power
    23

    Default Re: local connection only

    Quote Originally Posted by Wirelessman View Post
    Try to do a ipconfig release and ipconfig renew.
    It does not work all the time. It will reconnect and give only local access.

  8. #8
    loitering
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    here
    Posts
    1,612
    Rep Power
    21

    Default Re: local connection only

    Quote Originally Posted by Wishmaker View Post
    Well...I had this problem quite often with a crappy old wifi router. Updating to the latest INTEL drivers helped but the prob is still there. My NETGEAR never did this sort of thing with my u6. This is a Vista issue because it has some new "innovative" features that old products simply do not support them. I mean, you buy a 30 euro 54Mbit Wi-fi router and you'll have constant drops in battery saving mode because it does not support vista saving options. Also this local thingie mabob...

    By reboot the whole set-up I mean:

    1. Modem+Router turn them off and wait 1 minute.
    2. Laptop/pc.
    ok thanks for the ideas ill gve them a try and get back to you with the results.
    thanks
    M17xR2, i7-740QM, Crossfirex HD5870, 6gb Ram, 17" WUXGA (1920x1200) RGBLED, 1TB 7200RPM SATA Hard Drive, Blu-ray Combo Drive - Razer Mamba 4g (2012), Razer Megalodon 7.1 headphones
    please visit me HERE to see my reviews for
    *BF Bad Company 2 - *Tombraider Underworld - *The Last Remnant* - Sacred 2 Fallen Angel - *Titan Quest - *Company of Heroes - *Dead Space - *NFS Shift - *Dragonage origins - *Dead Space 2* - *Mass Effect 2 - *Two Worlds 2* - *Rift - The Witcher 2 -

  9. #9
    Notebook Consultant
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    209
    Rep Power
    15

    Default Re: local connection only


  10. #10
    loitering
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    here
    Posts
    1,612
    Rep Power
    21

    Default Re: local connection only

    Quote Originally Posted by w500? View Post
    well an update, still havent found a solution to this problem, ive tryed everything i can find to resolve this issue, its quite frustrating , as im with friends for two months so dont want to buy a new router, the only way i have been able to get it working since the last time four days ago has been to restore the laptop to that date, then the connection works fantastically.
    anyway, doesnt look like theres much i can do about it, thanks for every ones help. takecare
    M17xR2, i7-740QM, Crossfirex HD5870, 6gb Ram, 17" WUXGA (1920x1200) RGBLED, 1TB 7200RPM SATA Hard Drive, Blu-ray Combo Drive - Razer Mamba 4g (2012), Razer Megalodon 7.1 headphones
    please visit me HERE to see my reviews for
    *BF Bad Company 2 - *Tombraider Underworld - *The Last Remnant* - Sacred 2 Fallen Angel - *Titan Quest - *Company of Heroes - *Dead Space - *NFS Shift - *Dragonage origins - *Dead Space 2* - *Mass Effect 2 - *Two Worlds 2* - *Rift - The Witcher 2 -

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -4. The time now is 10:12 PM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
SEO by vBSEO 3.6.1