Quantcast Integrated Camera Doesn't Work! Help!

Closed Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default Integrated Camera Doesn't Work! Help!

    My integrated camera worked when I first got my T400. Now it doesn't. I called Tech Support and they said I had to find software to work with the camera.

    The camera does not show up in the Scanners and Cameras control panel, where USB2.0 PC Camera is supposed to show up. Therefore I can't access the Scanner and Camera Wizard.

    I have updated the driver to the current release (5.8.53003.0, dated Oct. 2). It made no difference.

    In the Device Manager, it appears the driver is working properly.

    What is wrong? What do I need to do? Do I really have to go searching from some kind of camera control software?

  2. #2
    Notebook Deity
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,144
    Rep Power
    20

    Default Re: Integrated Camera Doesn't Work! Help!

    Same thing happens to me. The camera is not in the Scanners and Cameras device list.
    I can control it using Skype though (that's how I know that it works). Lenovo really should release their own software that let you control the camera.

    Quote Originally Posted by JayEll View Post
    My integrated camera worked when I first got my T400. Now it doesn't. I called Tech Support and they said I had to find software to work with the camera.

    The camera does not show up in the Scanners and Cameras control panel, where USB2.0 PC Camera is supposed to show up. Therefore I can't access the Scanner and Camera Wizard.

    I have updated the driver to the current release (5.8.53003.0, dated Oct. 2). It made no difference.

    In the Device Manager, it appears the driver is working properly.

    What is wrong? What do I need to do? Do I really have to go searching from some kind of camera control software?
    T440s: i5-4300U/8GB RAM/Intel Graphics/512GB M2 SSD/14" 1080p Touchscreen

  3. #3
    Notebook Consultant
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    UK
    Posts
    168
    Rep Power
    13

    Default Re: Integrated Camera Doesn't Work! Help!

    What did you use to get it working at the start?

    Do you not have the lenvo camera centre app located in the intergrated camera folder in programs?

    I admit it is not much but it has that roxio program which provides some basic functionality at least on my T500.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -4. The time now is 02:42 AM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
SEO by vBSEO 3.6.1