Quantcast Conexant Audio Device stopped working

Closed Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Notebook Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    66
    Rep Power
    17

    Default Conexant Audio Device stopped working

    My conexant audio device, after restarting my computer has completely stopped working out of the blue. It said that there is no audio device installed. Now I have no sound. I also tried reinstalling the driver and only HDMI driver was installed while the Conexant driver says its installed but does not work. Everytime I try to search for updates it says I have the most current yet I still have an exclamation mark in device manager saying it is not working. What else can I possibly do?

  2. #2
    BBQ Expert
    Join Date
    May 2008
    Location
    Luxembourg/Guildford
    Posts
    1,803
    Rep Power
    23

    Default Re: Conexant Audio Device stopped working

    Did you remove it completely from device manager? Reboot and reinstall?

  3. #3
    Tetra Vaal
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    1,208
    Rep Power
    20

    Default Re: Conexant Audio Device stopped working

    If the driver is disabled, it will still detect the device but will not be able to be used. If it is uninstalled however, it will say that the device is not connected. Try looking for "install" somewhere in the properties, as opposed to "enable."
    Gigabyte P35K-CF1 with 256GB Samsung 840 Pro as main, 750GB 7200RPM as side, Intel Wifi 6235 Advanced, 16GB SODIMM 1600MHz, 2.4-3.6Ghz 4700HQ, Nvidia GTX 765M.

  4. #4
    Notebook Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    66
    Rep Power
    17

    Default Re: Conexant Audio Device stopped working

    My computer refuses to install the conexant drivers no matter what I do. I tried uninstalling and rebooting and it goes to install and says they are not digitally signed so they will not be installed. The only way to get it to work is to System Restore and never restart my computer...unfortunately the newest video drivers I installed took away hibernate on my computer. I have no idea what other way I can go about this. It will only install the HDMI sound device. Device manager will show the Conexant driver but with an exclamation mark next to it.

  5. #5
    BBQ Expert
    Join Date
    May 2008
    Location
    Luxembourg/Guildford
    Posts
    1,803
    Rep Power
    23

    Default Re: Conexant Audio Device stopped working

    Format the whole thing mate.

  6. #6
    Notebook Consultant
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    178
    Rep Power
    15

    Default Re: Conexant Audio Device stopped working

    I had a related issue - the HD audio driver was installed and I couldn't get the Conexant to install. I found that Vista jacks in the MS HD Audio driver the first chance it gets, then EVERY chance it gets, including after you delete it and try to reinstall the Conexant driver. That's what produced my "cannot find the MEDIA device" error message - Vista has snuck the HD audio driver back in during the Conexant installation process. @$$hat programmers.

    My fix was to manually force the HD audio device to be upgraded to the Conexant driver. You must skip the parts where Vista wants to search for the driver, and where it wants to choose the driver - you have to get all the way to "have disk" and the "OMG Microsoft has not been paid for certifying this driver, so it is YOUR FAULT if it blows up teh WORLD" message, and shovel in the right driver.

    So regarding your message from Vista about the drivers won't be installed, you can force it past that, and it's working fine, no problems at all on my machine, and it sticks through reboots.

    However, I haven't gotten my webcam mike working again, this fix only got my mic jack and built-in sound working correctly again.
    Last edited by wootage; 14th December 2008 at 11:59 AM.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -4. The time now is 07:19 AM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
SEO by vBSEO 3.6.1