Quantcast Can't connect e6400 to wireless network

Closed Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Notebook Consultant
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    101
    Rep Power
    24

    Default Can't connect e6400 to wireless network

    I'm an experienced user and know how to work with my D-Link 655 router. I have never come across the following:

    "Device Ownership Password:"

    What is this? I didn't have to use this when I connected my XPS 420 desktop to my wireless network or the Wii or my previous laptop or our iphones.

    Any help is appreciated.

  2. #2
    Notebook Prophet
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    6,682
    Rep Power
    46

    Default Re: Can't connect e6400 to wireless network

    check this out:

    http://www.fixya.com/support/t124473...rship_password

    "The default password is found near the upc symbol on the router. That said i find it easier to reset the router before i reconfigure it. You can do this with a pen. on the back you will find a small hole. Put the pen in there and hold for thirty seconds and voila its reset to factory settings."

    seems like a thing only with crummy d-link routers not your computer.

  3. #3
    Notebook Consultant
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    101
    Rep Power
    24

    Default Re: Can't connect e6400 to wireless network

    If I reset to factory settings, does that mean my WPA-2 pass phrase will be reset as well?

    Would I reset the router, connect the laptop with the device password and then set the WPA password?

    I don't quite understand the purpose of even having these hoops to jump through in order to just connect to wi-fi.

    Also, what happens if you're in an airport lounge and want to connect to the wifi? There won't be a device password to enter.

    I noticed that there are two boxes to uncheck so that wi-fi protected setup isn't used, but that didn't make a difference when trying to connect to my d-link.

    Thanks for your help!

  4. #4
    Notebook Consultant
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    101
    Rep Power
    24

    Default Re: Can't connect e6400 to wireless network

    According to D-Link, their routers don't have device ownership passwords.

  5. #5
    Notebook Consultant
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    101
    Rep Power
    24

    Default Re: Can't connect e6400 to wireless network

    After my 3rd call to D-Link, I finally found someone who had a clue and told me where to find the Device Ownership Password from the menus in the router.

    My problem now is that the Intel 5100 in the Dell is only connecting at 54mbps. My Dell XPS420 with wireless card is connected at 300mbps. Is there a setting on the Dell that needs to be changed?

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -4. The time now is 06:59 AM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
SEO by vBSEO 3.6.1