Quantcast M17x problem (with error code)

Closed Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    MA
    Posts
    41
    Rep Power
    13

    Default M17x problem (with error code)

    Hey Guys,

    Just looking for some input from those of you that are more familiar with the machine than myself. After getting my motherboard replaced by Dell I noticed the fans were spinning a lot harder than before. When measuring my CPU temp I was getting 70 degrees or higher just web browsing on my Q9000. I assumed that the tech simply never replied the stock thermal tape when he replaced the motherboard so I took everything apart and sure enough that was the case. I applied some thermal paste after removing the stock tape, put everything back together and powered on.

    Now I am getting an LED error code on boot Caps solid, num and scroll blinking. I believe this is the LCD error code. I also after running the diagnostic receive the error "Error Code 2000-0413 LCD Cable not detected" however the LCD is functioning normally as far as I can see. The only oddity is that the machine is shutting down on its own. I know the first assumption would be that I did a poor job with the thermal paste/ heatsync however the temps are only at ~40 when its shutting down. Could the error be causing the shut down? And if so since the screen is actually functioning does anyone know why I would be receiving an LCD cable error?

    Thanks in advance!

  2. #2
    Notebook Virtuoso
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Montana, USA
    Posts
    3,024
    Rep Power
    31

    Default Re: M17x problem (with error code)

    I'll tell you this, there are only a few degress C between a great thermal past application and a bad one. As long as you got some in there and tightened the heat sink down properly, you likely won't overheat.

    I'd follow my nose on this one. Have you visually verified the LCD connector? If that's the code it's throwing, go with it.
    Space Black M18xR1 | Nvidia GTX 680M SLI | 2920XM Triple Pipe | 12GB RAM | 360GB SSD | 1TB HDD
    Black M15x | ATI HD 5850M | 740QM | 6GB RAM | 500GB HDD

  3. #3
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    MA
    Posts
    41
    Rep Power
    13

    Default Re: M17x problem (with error code)

    Quote Originally Posted by TurbodTalon View Post
    I'll tell you this, there are only a few degress C between a great thermal past application and a bad one. As long as you got some in there and tightened the heat sink down properly, you likely won't overheat.

    I'd follow my nose on this one. Have you visually verified the LCD connector? If that's the code it's throwing, go with it.
    Yeah reseated the thing multiple times with no luck, finally this time I really gave it some tough love and sure enough the LED code went away. Seems odd to me that if it really was a seating problem that there would be any display output, but, I wont complain now that its working! Thanks!

    Temps are FAR better since I re-applied the thermal paste too, Im now sitting around 40 instead of 70 which is making a big difference with the fans kicking in.

  4. #4
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    MA
    Posts
    41
    Rep Power
    13

    Default Re: M17x problem (with error code)

    Well...the error is cleared....but Im still getting random shutdowns....

  5. #5
    Notebook Virtuoso
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Montana, USA
    Posts
    3,024
    Rep Power
    31

    Default Re: M17x problem (with error code)

    What kind of shut down? Blue screen, or it just shuts off?
    Space Black M18xR1 | Nvidia GTX 680M SLI | 2920XM Triple Pipe | 12GB RAM | 360GB SSD | 1TB HDD
    Black M15x | ATI HD 5850M | 740QM | 6GB RAM | 500GB HDD

  6. #6
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    MA
    Posts
    41
    Rep Power
    13

    Default Re: M17x problem (with error code)

    Quote Originally Posted by TurbodTalon View Post
    What kind of shut down? Blue screen, or it just shuts off?
    Just flat out powers off. Ive just reseated everything, vidcard/ram etc. Went a little longer this time, but still just shut off. Had temps up the whole time, they were all normal.
    Last edited by Big Tim; 11th December 2009 at 12:09 PM.

  7. #7
    Notebook Virtuoso
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Montana, USA
    Posts
    3,024
    Rep Power
    31

    Default Re: M17x problem (with error code)

    This may be VERY helpful to you.

    m17x shutting down randomly?
    Space Black M18xR1 | Nvidia GTX 680M SLI | 2920XM Triple Pipe | 12GB RAM | 360GB SSD | 1TB HDD
    Black M15x | ATI HD 5850M | 740QM | 6GB RAM | 500GB HDD

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -4. The time now is 10:41 AM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
SEO by vBSEO 3.6.1