Quantcast HELP! m17 gpu fan not working

Closed Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    new jersey
    Posts
    38
    Rep Power
    15

    Default HELP! m17 gpu fan not working

    hi guys
    I have cleaned my m17 with compressed air, now my gpu fan doesn't run.I have contacted alienware, they want me to send my system (they refuse to ship me the heat sink..... lol) 12 business days is long period and I'm ready to loose my warranty for that . Can someone tell me if i can buy the gpu heat sink elsewhere.
    thank you

  2. #2
    Advocatus Diaboli
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    5,849
    Rep Power
    40

    Default Re: HELP! m17 gpu fan not working

    for starters, open your rig up and make sure the fan cables are still plugged in. then, remove the fan from your system (aren't the heatsinks and the fans separate?) and carefully try to get the fan to run with an external battery just make sure you know which connectors are for the power, and which for regulating the fan speed.
    Lenovo T410 14.1" | 2.66GHZ | 1440x900 | NVS 3100M | 4GB DDR3 | 250GB SSD | Windows 7 64bit
    Alienware m15x 15.6" | 2.5GHZ | 1440x900 | 8800M-GTX | 4GB DDR2 | 160GB HDD | Windows 7 64bit
    Gear Zalman NC2000 | Mionix NAOS 5000 | ROCCAT Taito | 1TB WD Elements | Apple iPhone 4S 16GB

  3. #3
    Here we go again.....
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Louisiana
    Posts
    13,930
    Rep Power
    73

    Default Re: HELP! m17 gpu fan not working

    yes they are seperate in our system i have looked around alot in there lol


    really thats stupid and you can proably find a new fan on ebay and use it.....they would never even look

    i have seen direct blast of canned air unbalance a fan and make it grind and srew it up pretty bad but never kill it lol

  4. #4
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    new jersey
    Posts
    38
    Rep Power
    15

    Default Re: HELP! m17 gpu fan not working

    the cables are fine, m17 has the fan attached to the heat sink. and testing it with external power is not possible as it has three wires going in.

  5. #5
    Here we go again.....
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Louisiana
    Posts
    13,930
    Rep Power
    73

    Default Re: HELP! m17 gpu fan not working

    yes you can one is power one is ground ....if it runs off power its got a +,- lol

    should be red and black wires and a white one

  6. #6
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    new jersey
    Posts
    38
    Rep Power
    15

    Default Re: HELP! m17 gpu fan not working

    tried with 6v dc but no use.........

  7. #7
    Advocatus Diaboli
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    5,849
    Rep Power
    40

    Default Re: HELP! m17 gpu fan not working

    shouldn't one be red, one black, and one yellow? of of those is for the fan speed, the others for power.
    Lenovo T410 14.1" | 2.66GHZ | 1440x900 | NVS 3100M | 4GB DDR3 | 250GB SSD | Windows 7 64bit
    Alienware m15x 15.6" | 2.5GHZ | 1440x900 | 8800M-GTX | 4GB DDR2 | 160GB HDD | Windows 7 64bit
    Gear Zalman NC2000 | Mionix NAOS 5000 | ROCCAT Taito | 1TB WD Elements | Apple iPhone 4S 16GB

  8. #8
    2B or not 2B
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    deathstar
    Posts
    2,032
    Rep Power
    24

    Default Re: HELP! m17 gpu fan not working

    i would gander:

    red = +
    blk = -
    ylw = speed

    just a guess from previous electronics uses. but there is no set standards for these type of items.
    m11x | U7300 @ 1.73 | gt 335m | 4gb/OCZ | ssd

  9. #9
    Here we go again.....
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Louisiana
    Posts
    13,930
    Rep Power
    73

    Default Re: HELP! m17 gpu fan not working

    put more volts !!!!!!!! lol jp

  10. #10
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    new jersey
    Posts
    38
    Rep Power
    15

    Default Re: HELP! m17 gpu fan not working

    9v......12v.......no good, doesn't work

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -4. The time now is 12:17 PM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
SEO by vBSEO 3.6.1