Quantcast Windows 8.1 on Alienware m15x with gtx560m

+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Notebook Enthusiast
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Default Windows 8.1 on Alienware m15x with gtx560m

    Hi. I have a eurocom gtx560m in my Alienware. I used the instructions that Dutchess posted on this forum and was able to update the drivers and the card works great in Windows 7. I have used the same instructions on modifying the .inf file, specifically the nvcvn.inf file for the 331.65 driver in windows 8.1. The driver setup recognizes the hardware and then proceeds to ask if I want a custom or express setup. I select custom, then only choose the graphics driver and physx driver. It runs for a bit then gives a message that the driver installation has failed. Does anyone know how to install drivers for the gtx560m on windows 8.1? Thanks.

  2. #2
    Company Representative
    Join Date
    May 2012
    Posts
    5,903
    Rep Power
    32

    Default Re: Windows 8.1 on Alienware m15x with gtx560m

    Quote Originally Posted by amichail View Post
    Hi. I have a eurocom gtx560m in my Alienware. I used the instructions that Dutchess posted on this forum and was able to update the drivers and the card works great in Windows 7. I have used the same instructions on modifying the .inf file, specifically the nvcvn.inf file for the 331.65 driver in windows 8.1. The driver setup recognizes the hardware and then proceeds to ask if I want a custom or express setup. I select custom, then only choose the graphics driver and physx driver. It runs for a bit then gives a message that the driver installation has failed. Does anyone know how to install drivers for the gtx560m on windows 8.1? Thanks.
    Did you try another driver version?
    Alienware L. Porras
    Dell | Alienware Technical Support Alienware Arena
    Opening your case and/or replacing parts yourself does not void your warranty, check our disassemble videos on YouTube
    Quickest way to get support from Dell: Twitter via @AlienwareTech or Facebook.com/Alienware using the "message" link. I can't always reply to PM's.

  3. #3
    Notebook Guru
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    69
    Rep Power
    20

    Default Re: Windows 8.1 on Alienware m15x with gtx560m

    I am having the same problem with my M15X with 560M and Win8.1. The driver version I tried was 331.82. Is there a solution to this?
    ASUS G50VT-X1

    VBI GL30 - C2D T7200 - 1GB - 7K100 60GB HDD

  4. #4
    Notebook Consultant
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    147
    Rep Power
    9

    Default Re: Windows 8.1 on Alienware m15x with gtx560m

    Did you disable the driver signing? I think it was something like this :
    win-X for admin command prompt and enter these without quotation marks:
    "bcdedit -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS"
    "bcdedit -set TESTSIGNING ON"

  5. #5
    Notebook Guru
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    69
    Rep Power
    20

    Default Re: Windows 8.1 on Alienware m15x with gtx560m

    Quote Originally Posted by chopsy View Post
    Did you disable the driver signing? I think it was something like this :
    win-X for admin command prompt and enter these without quotation marks:
    "bcdedit -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS"
    "bcdedit -set TESTSIGNING ON"
    I entered both command lines but the driver install still fails.
    ASUS G50VT-X1

    VBI GL30 - C2D T7200 - 1GB - 7K100 60GB HDD

  6. #6
    Notebook Geek
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Lima:Peru - SA:TX
    Posts
    82
    Rep Power
    10

    Default Re: Windows 8.1 on Alienware m15x with gtx560m

    The file that needs to be modified has many sections, if I remember correctly: 6.0 was for windows 7, 6.1 was for windows 8 and 6.2 was for windows 8.1. So just put the lines representing your GPU in the right one and it should work. Also do not forget to disable signature drivers in the Windows 8.1 menu (check google for that), otherwise it wont install. I also have windows 8.1 and it runs fine. Good luck.
    M18x R1 - I7 2960XM - GTX 580M - 1080 @ 80Hz - Momentus XT 750GB - 8GB Ram - Fiio E10

 

 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -4. The time now is 04:21 AM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
SEO by vBSEO 3.6.1